|

Campanie de promovare a carierelor de ofiţeri şi agenţi de penitenciare

Angajaţii din cadrul Penitenciarului Arad vizitează, timp de o săptămână, mai multe licee pentru a prezenta oferta de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru anul 2011 – 2012.

Campania de promovare a ofertei are loc în toată ţara, iar vizaţi sunt elevi claselor a XI-a şi a XII-a din instituţiile de învăţământ.

Angajaţii penitenciarului arădean au distribuit, deja, liceenilor de la Grupul Scolar „Iuliu Maniu” pliante de prezentare ale şcolilor care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare. Astăzi le vine rândul celor de la Grup Scolar „Aurel Vlaicu” şi de la Liceul Teoretic „Vasile Goldis” să facă cunostinţă cu oferta educaţională a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Campania se referă la 3 instituţii de învăţământ universitar şi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu – Ocna.

1. Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, licenţiaţi în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice”, prin studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea Ordine şi siguranţă publică”.

2. Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, în următoarele specializări „Psihologie – informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

3.Institutul Medico-Militar Bucureşti este instituţia militară de învăţământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naţionale prin Direcţia Medicală şi organizează cursuri în specializările medicină, medicină dentară, respectiv farmacie, viitorii medici, şcolarizaţi pentru Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Şcoala naţională de pregătire a agenţilor de penitenciare Târgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an, având totodată şi un rol important în formarea profesională continuă şi perfecţionarea personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Înscrierile se pot face la sediul unităţilor din sistemul penitenciar. Personalul birourilor resurse umane şi formare profesională din cadrul penitenciarelor este abilitat să îndrume şi să sprijine realizarea dosarelor de înscriere a candidaţilor.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului arădean, Eduard Magold spune că avantajele unei cariere în acest domeniu sunt locul de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar; soldă lunară pe timpul studiilor; condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării; grad de ofiţer sau agent de penitenciare după absolvire, condiţii de salarizare decente; un climat organizaţional motivant, cu numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei; posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice.

Site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor este www.anp-just.ro, iar cel al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, www.snpaptgocna.ro.

Postat de la Mar 22 2011. In categoriile Locala, Promo Slider. Puteti urmari comentariile lefate de acest articol prin RSS 2.0. Poti lasa un raspuns sau un trackback la acest articol

Lasa un comentariu

Comentarii Recente

  • mirco: Cel mai important este ca pe Mirco il doare direct intru-n loc de comentariile voastre de jigodii))))) P.S dar...
  • Gogu Florin: Buna, Unul din “membrii de onoare” al asociatiei INTEGRA, Gogu Florin se face vinovat pt infectarea...
  • Sipos: Viata ii va invata ca, in materie de legislatie arme, pentru niste “nesabuiti” care trag cu...
  • Va rog ajutați-ma!!!: https://www.facebook.com/adria nadaniela.ghiran/posts/8008557 50006944:0
  • olteanu radu: Buna ziua,as dorii sa stiu care este legislatia in situatia in care un vecin de casa are un caine legat...